Denne bog-blog handler mest om lyrik og smal prosa, for hvor går man ellers hen og svælger i den?

Min definition af 'smal' er ret så bred, f.eks. er alle debutanter i min optik smal litteratur. Men når jeg køber eller modtager bøger, som jeg har tænkt mig at omtale her på bloggen, så kommer lyrikken og den smalle prosa altid foran i køen på læsehylden.
 
En gang imellem omtaler jeg også værker fra den bredere litteratur eller faglitteratur, ligesom jeg også kan finde på at dele en af mine egne tekster
 
Du kan finde mine genrekategorier nederst i venstremenuen
 

Merete Pryds Helle: Folkets skønhed

08-04-2017
Titlen refererer til et lille maleri af en 'ukendt hollænder', som Maries far køber og hænger op på væggen i det møgbeskidte og trøstesløse daglejerhjem på Langeland, hvor Marie vokser op.
 
Billedet forarger i det lille samfund, og når mormor kommer på besøg, bliver det flyttet ud i kostalden til Emma, som faren lærer Marie at malke ved først at vise det på ham selv. 'Farmælk', tænker Marie, og fanger teknikken.
 
Det er en rå og barsk bog om livet på landet fra 1930'erne til senere, 1960'erne - 70'erne, i forstæderne til Hovedstaden, da Marie bliver voksen og flytter væk fra Langeland med sin Otto, som har blå øjne og får lov to gange om ugen.
 
Det er en helt igennem fantastisk fortælling, og jeg var meget grebet af den. Der var mange ting, som jeg kunne genkende fra min mors fortælling om både sin egen og min mormors opvækst. Samtidig er det en slægtsroman, som, uden nogensinde at være eksplicit feministisk, gør mig uendeligt taknemmelig for, at pigers og kvinders rolle og rettigheder er blevet anderledes
 
♥♥♥♥♥♥
 
Unna Hvid, bogbloggen FedLyrik&SmalProsa
 

Kategori: Bred boghylde

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
 
Unna Hvid
Unna Hvid