Nye indlæg

 
BLOGGEN LUKKER D. 19. FEBRUAR 2019
Jeg har måttet erkende, at der, med mit eget voksende forfatterskab, er for lidt tid til at føre bloggen, og derfor lukker den.
Jeg vil forsøge at omtale de resterende anmeldereksemplarer, jeg har stående på hylderne, men jeg vil gøre det på facebooksiden (som også hedder @fedlyrikogsmalprosa)
Tak til jer, som har fulgt min bogblog!
Unna
 
 
 

Knud Brix: Natfolden

03-07-2017
Jeg læste digtsamlingen, lige da den udkom tidligere i 2017, for der var så meget snak om den – hvor tit bliver en digtsamling fx drøftet i Presselogen på TV2? – og jeg blev nysgerrig.

Der var dem, der mente, at Knud Brix, som politisk reporter for blandt andre TV2, ikke længere skulle have lov til at arbejde på Christiansborg, eller X-BORG, som det hedder i digtsamlingen, fordi han sådan gik og skrev digte om det, han oplevede.
 
Et citat fra digtet på side 62 (ingen titler): ” Formanden er fuld igen / den ene af hans to springere skider / på tæppet foran hjørnekontoret / den kikker op på mig med skyldigt blik” blev hevet frem igen og igen i debatten som et bevis på, at der ’jo ikke er tale om fiktion’. (Alle ved åbenbart, at det forholder sig, som digtet påstår?)
 
Journalisten på sin side fastholdt, at lyrik er fiktion. Det er en kedsommelig debat, både den faglige, om lyrikkens genremæssige placering som fiktion eller faktion, eller autofiktion eller whatever. Men også om, hvorvidt en reporter på Christiansborg må have lov at skrive digte om det, han oplever, eller om han hellere skulle holde sig til den ærværdige åh-så-objektive nyhedsformidling, som alle jo godt ved, ikke findes.
 
Nåe ja, og digtene er kedelige. Helt vildt kedelige.

Ét sølle hjerte bliver det til fra mig, og det er for at have forsøgt sig med at formidle oplevelser i lyrisk form.
 


Jeg har selv købt bogen

Kategori: Fed Lyrik

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
 
Unna Hvid
Unna Hvid