Denne bog-blog handler mest om lyrik og smal prosa, for hvor går man ellers hen og svælger i den?

Min definition af 'smal' er ret så bred, f.eks. er alle debutanter i min optik smal litteratur. Men når jeg køber eller modtager bøger, som jeg har tænkt mig at omtale her på bloggen, så kommer lyrikken og den smalle prosa altid foran i køen på læsehylden.
 
En gang imellem omtaler jeg også værker fra den bredere litteratur eller faglitteratur, ligesom jeg også kan finde på at dele en af mine egne tekster
 
Du kan finde mine genrekategorier nederst i venstremenuen
 

Grønlandsk tema

03-07-2017
 
Jeg bliver nødt til snart at besøge Grønland! En del af handlingen i en lille fortælling, jeg skriver på, foregår på Grønland, og jeg skulle bruge en bid af et sagn, så derfor kastede jeg mig over Knud Rasmussen: Myter og sagn fra Grønland, en stor mængde fortællinger, som han opsamlede i begyndelsen af 1900’tallet og fik skrevet ned ved grønlandsk hjælp.
 
Det er voldsomt fascinerende, og jeg kunne næsten ikke slippe dem igen, selv om jeg bare skulle bruge en lille bid til min egen fortælling. Jeg vil fordybe mig noget mere i dem på et senere tidspunkt, når det lykkes mig at finde en god ’rigtig’ udgave af bøgerne.
 
Hvis du ikke er ked af at læse e-bøger, så kan du til gengæld finde dem på e-reolen helt gratis, og så er der god lærerig underholdning til hele din sommerferie!

Selv om jeg ikke har læst hele værket endnu, skal det have 6 læsehjerter
 
 
Mads Peder Nordbo: Pigen uden hud

Mens jeg nu var i gang med det Grønlandske, så snuppede jeg også lige en krimi, hvor handlingen foregår på Grønland, til min natbordslæsning.
 
Og selv om jeg ikke plejer at omtale krimier på denne blog, så får denne lige et par ord med på vejen alligevel.

For det første kan den det, en krimi skal: den er meget spændende.

For det andet, så tegner den så barskt et billede af både den grønlandske natur og desværre også af kulturen fra 1970’erne og frem til et nutidigt perspektiv, hvor i hvert fald Aleqa Hammond-skandalen er genkendelig for en uvidende dansk læser (mig).
 
Bogen handler om kvindesynet i de små bygder, om overgreb og tabuisering. Dette kædes sammen med den anden fortællestreng i bogen – det politiske lag, som beskrives som korrupt og voldeligt.

Det er en på alle måder barsk, og også kritisk, krimi, men kærligheden til landet synes alligevel at sive ud af alle huller og sprækker i bogen. Måske fordi forfatteren, selv om han er dansk, faktisk bor og arbejder i Nuuk. Men man sidder alligevel med denne følelse i kroppen ’Var/er det virkelig sådan på Grønland?’

Jeg tænker, at jeg har til gode at læse bøger, som faktisk er skrevet af grønlændere, som handler om og beskriver Grønland ’helt indefra’. Lidt ligesom de mange islandske (krimi)forfattere, jeg også har liggende på mit natbord. Det må jeg undersøge nærmere…

Bogen får 4 læsehjerter af mig, fordi den er anderledes, spændende og (ville jeg ønske) debatskabende. De manglende 2 hjerter skyldes, at bogen efterlader mig med bekræftede fordomme, og det ville jeg sådan ønske, at den ikke gjorde … der må da være en anden side af fortællingen?
 
Jeg har selv købt bogen

Kategori: Bred boghylde

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
 
Unna Hvid
Unna Hvid