Nye indlæg

 
BLOGGEN LUKKER D. 19. FEBRUAR 2019
Jeg har måttet erkende, at der, med mit eget voksende forfatterskab, er for lidt tid til at føre bloggen, og derfor lukker den.
Jeg vil forsøge at omtale de resterende anmeldereksemplarer, jeg har stående på hylderne, men jeg vil gøre det på facebooksiden (som også hedder @fedlyrikogsmalprosa)
Tak til jer, som har fulgt min bogblog!
Unna
 
 
 

Charlotte Weitze: Den afskyelige, Samleren, 2016

13-08-2017
Det er en af de bøger, hvor man skal passe på med at afsløre for meget, så her får du en bid fra bagsideteksten: ”Den afskyelige udspiller sig i Norden i nær fremtid, hvor klimaforandringerne er slået igennem. En vild og vidtforgrenet fortælling om fanatisme og stor kærlighed”.

Det er ret interessant at projicere klimaproblematikken ind i fremtiden, og når man så kombinerer dette med lige dele magisk realisme og forfatterens sans for at inddrage det mytologiske i en samtidsfortælling (eller, okay, nær-fremtidsfortælling), så er man godt underholdt.

Jeg er personligt mere vild med Weitzes skøre noveller med rod i eventyr og mytologi, men ’Den afskyelige’ fik mig alligevel til at reflektere over, hvornår hensynet til miljøet bliver til fanatisme, og hvornår kærlighed bliver blind.

Hvis jeg skulle vælge en bog til en læsegruppe, ville ’Den afskyelige’ helt sikkert være et godt bud – der er masser af aktuelle dilemmaer at diskutere.
 

Kategori: Smal Prosa

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
 
Unna Hvid
Unna Hvid