Nye indlæg

 
BLOGGEN LUKKER D. 19. FEBRUAR 2019
Jeg har måttet erkende, at der, med mit eget voksende forfatterskab, er for lidt tid til at føre bloggen, og derfor lukker den.
Jeg vil forsøge at omtale de resterende anmeldereksemplarer, jeg har stående på hylderne, men jeg vil gøre det på facebooksiden (som også hedder @fedlyrikogsmalprosa)
Tak til jer, som har fulgt min bogblog!
Unna
 
 
 

Unna Hvid: Voksenundervisning - en håndsrækning af praksiserfaringer, UNID, 2017

Skrevet af Unna Hvid
05-12-2017
 
Så er det tids at fortælle om min egen nye bog her på hylden for 'egne tekster'. Den udkom i november 2017, og den har allerede fået et par anmeldelser på Saxo.com, hvor den også kan købes (jeg lægger et link til bogen ind nederst i dette indlæg):
 
Kundernes boganmeldelser af Voksenundervisning - en håndsrækning af praksiserfaringer

Kirsti R
04-12-2017 (Bog, hardback)

Voksenundervisning- En håndsrækning af praksiserfaringer af Unna Hvid, er en velskrevet, selvkritisk og velstruktureret bog, hvor forfatteren øser af sin store erfaring i voksenpædagogik med henblik på at hjælpe den uerfarne voksenunderviser godt i gang.
Bogen består af diskussioner og pointer indenfor fire centrale diskurs- og praksisområder indenfor ungdoms- og voksenpædagogikken, nemlig 1) klasserumsledelse, 2) mening og motivation, 3) underviserens egen rolle og attitude - i Unna Hvids terminologi ”at massere sin egen indstilling til det at undervise” og endelig 4) betydning af forventningsafstemning som rammer omkring læringen. Alle afsnit indledes med en central case fra Unna Hvids egen praksis, der belyser væsentlige dilemmaer, faldgruber og forfatterens forslag til løsninger indenfor området. Afsnittene rammes ind af fire forskellige underviseres voksenpædagogiske praksis i fire forskellige kontekster og hvert kapitel slutter med at generalisere praksisanbefalinger og stiller læseren overfor væsentlige spørgsmål i egen undervisningspraksis.

Bogen er skrevet i et levende, letlæst og engagerende sprog, hvor komplekse problemstillinger anskueliggøres, foldes ud og samles igen i nogle særdeles brugbare praksisanbefalinger, som jeg som livslang voksenunderviser og underviser på teoretisk pædagogikum, kan nikke ja til. Bogens ærinde er ikke at teoretisere, men at praktisere. Paletten som bogen folder ud, når alligevel vidt omkring og indbyder læseren til yderligere fordybelse, dels igennem refleksionsspørgsmålene og dels igennem den anbefalede litteratur, der er vedlagt til alle afsnittene. Så teoriløs er den bestemt ikke, man opdager det bare ikke undervejs. Unna Hvid har leveret en hudløs ærlig og refleksiv bog, der humoristisk og selvkritisk beskriver egne praksiserfaringer. Men først og fremmest viser Unna Hvid nye voksenundervisere hvordan undervisning kan tilrettelægges ud fra nogle voksenpædagogiske og tilrettelæggelsesmæssige grundprincipper.

Dette er en bog som vi har manglet og som mange voksen- og ungdomsundervisere kan få stor glæde af.
(5/5 stjerner)

Karen E 23
26-11-2017 (Bog, hardback)

En velfunderet og handleanvisende bog baseret på solid praksisviden. Unna Hvid fortæller hudløst ærligt om kampe, fiaskoer og sejre i disciplinen voksenundervisning. Hvordan justerer man sig i forhold til sin målgruppe og hvordan identificerer man det helt rigtige tandhjul at skrue på, når relationen bliver svær? Det handler om mindset, men også om kraften til at bevare en ny diskurs, når vanen sætter ind. Unna Hvids reflektioner suppleres med andre erfarne voksenunderviseres råd til den gode undervisning. Hvor ville jeg gerne selv have læst den bog, førend jeg faldt i mine første praksisfælder.
(4/5 stjerner)
 
 

Kategori: Egne tekster

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
 
Unna Hvid
Unna Hvid