Denne bog-blog handler mest om lyrik og smal prosa, for hvor går man ellers hen og svælger i den?

Min definition af 'smal' er ret så bred, f.eks. er alle debutanter i min optik smal litteratur. Men når jeg køber eller modtager bøger, som jeg har tænkt mig at omtale her på bloggen, så kommer lyrikken og den smalle prosa altid foran i køen på læsehylden.
 
En gang imellem omtaler jeg også værker fra den bredere litteratur eller faglitteratur, ligesom jeg også kan finde på at dele en af mine egne tekster
 
Du kan finde mine genrekategorier nederst i venstremenuen
 

Martin Davidsen: Kongens Brev, Klim, 2017, Anmeldereksemplar

Skrevet af Unna Hvid
06-12-2017
 
Historisk roman med en historisk ramme, som holder vand, mens blod, materie og edder til gengæld flyder gennem siderne i rigelige mængder.

Plottet spindes henover hovedpersonen, Tobias Rens, som skal beskytte vigtige personer, men som også selv efterstræbes på livet. Det er underholdende og spændende, men også af og til noget langtrukkent i beskrivelserne. Romanen kunne sagtens være noget kortere.

Men det var stadig en god læseoplevelse, især når man er historisk interesseret, så jeg giver 4 store læsehjerter.
 
 
Forlagets beskrivelse:
‘Kongens Brev’ foregår under en af mest afgørende begivenheder i danmarkshistorien – enevældens indførelse i 1660. Bogens hovedperson, kaptajn Tobias Rens, bliver en vigtig brik i et storpolitisk komplot fyldt med intriger, mord og hemmelige sammenkomster.

Plaget af sorg over drabet på sin hustru kommer Tobias som officer tæt på de centrale aktører ved hoffet, som i skjul og med listige rænkespil arbejder på at fravriste adelen dens privilegier og give kongen enemagten.

Mens magtkampen spidser til, og stemningen bliver mere og mere anspændt i København, tvinges kaptajn Rens samtidig til at kæmpe for sit eget liv og lykke mod en grum skygge fra fortiden.

En trilogi om Tobias Rens og svenskerkrigene i slutningen af 1650’erne ('Løftet'), indførelsen af Enevælden ('Kongens brev') og en skildring af de tidligere danske provinser Skåne, Halland og Blekinge i 1670’erne ('Ordet').

Bind 2, 'Løftet', udkom i november 2017.
Bind 3, 'Ordet', udkommer i 2018.

Kategori: Bred boghylde

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
 
Unna Hvid
Unna Hvid