Nye indlæg

 
BLOGGEN LUKKER D. 19. FEBRUAR 2019
Jeg har måttet erkende, at der, med mit eget voksende forfatterskab, er for lidt tid til at føre bloggen, og derfor lukker den.
Jeg vil forsøge at omtale de resterende anmeldereksemplarer, jeg har stående på hylderne, men jeg vil gøre det på facebooksiden (som også hedder @fedlyrikogsmalprosa)
Tak til jer, som har fulgt min bogblog!
Unna
 
 
 

Sigurd Barret: Sigurd fortæller om kongerækken, Politikens Forlag, 2017, anmeldereksemplar

Skrevet af Unna Hvid
28-01-2018
 
Her har du chancen for, sammen med dit barn eller barnebarn at friske op på din hukommelse, når det gælder kongerækken og den danske historie. De er der alle sammen – lige fra sagnkongerne til Dronning Margrethe II og den kommende konge, nuværende Kronprins Frederik.

Barret skriver i øjen- og børnehøjde, og det er et sprog som sprudler og lokker dig til at læse mere. Og gode historier er der jo nok at tage af, når det kommer til vores konger og dronninger og det monarki, de regerede på godt og ondt. Jeg kunne næsten ikke slippe bogen igen, selv om jeg er præcis 10 gange så gammel, som de 5+, forlaget har angivet som aldersniveau.

Plusset i 5+ er vigtigt, for jeg vil bestemt anbefale, at bogen (højt)læses for unger i alle aldre, og selv en teenager med interesser for andet end det modsatte køn og antal følgere på de sociale medier vil kunne finde denne bog spændende at læse i.

Samtidig vil jeg mene, at bogen sagtens kan bruges som et supplerende læremiddel i historieundervisningen i 3.-4. klasse i Folkeskolen. Det kræver selvfølgelig nogen didaktisering, men Barret skriver på en sjældent motiverende måde for børn.
 
Derudover har han haft hjælp fra museumsformidler, Rasmus Welling fra Museerne i Fredericia til at lave research til bogen og fra museumsinspektør, Poul Grinder-Hansen fra Nationalmuseet som fagkonsulent. Det skaber jo en vis troværdighed omkring produktet.

Efter hver monark er der et afsnit, hvor man kan læse om, hvilke spor, man kan se efter ham/hende. Det kan jo være, det inspirerer barnet, forælderen, bedsteforælderen eller skolelæreren til at tage på tur og følge nogle af disse spor.

Bogen rummer også en mp3-cd, hvor Sigurd læser hele bogen samt spiller og synger nogle af sine eventyrlige sange om de danske konger:
 
 

Værket er smukt illustreret af illustrator, Stine Rosenberg, med tegninger i glade farver og sjove scenarier. Lige til at blive i godt humør af. Her et eksempel, og du kan nok genkende, hvilken konge, der er tale om:
 
 
Min svigersøn er lige blevet færdig som skolelærer med linjefag i historie, så han skal have denne bog som gave fra sin svigermor.

Hele 6 hjerter fra mig for at gøre historien tilgængelig uden at gøre den plat.
 

Kategori: Rodekassen

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
 
Unna Hvid
Unna Hvid