Nye indlæg

 
BLOGGEN LUKKER D. 19. FEBRUAR 2019
Jeg har måttet erkende, at der, med mit eget voksende forfatterskab, er for lidt tid til at føre bloggen, og derfor lukker den.
Jeg vil forsøge at omtale de resterende anmeldereksemplarer, jeg har stående på hylderne, men jeg vil gøre det på facebooksiden (som også hedder @fedlyrikogsmalprosa)
Tak til jer, som har fulgt min bogblog!
Unna
 
 
 

Lise Dres: Det første år, Forlaget Ordlyd, 2017

Skrevet af Unna Hvid
04-03-2018
 
Nogen gange tager livet en uventet og uforudsigelig drejning. Ti minutter gammel stoppede Ida med at trække vejret, og verden gik i stå. Herefter svævede hun mellem liv og død i de næste mange uger. DET FØRSTE ÅR handler om at være tæt på at miste et barn og det svære vilkår at få et barn med et handicap. Digtene er skrevet i løbet af DET FØRSTE ÅR. Bogen er en personlig beretning. Forfatteren bag bogen er sanger og sangskriver Lise Dres.

Det er fine digte, hvor frygten, kærligheden, afmagten, vreden, trætheden, lykken og lettelsen stråler ud fra de 121 sider, der tager os med fra jul til jul. Fra hjertedød til juletræsdans. Det er barsk læsning.

Samlingen handler også om skyldfølelsen overfor det andet barn, som jo også kræver sin mor. Dilemmaet mellem at behøve en ven at tale med og ikke at have kræfter til at forholde sig til verden og dens mennesker. Og midt i det hele er der andre mødre, som mister, og hvis sorg forfatteren også må rumme sammen med lettelsen over, at det ikke var det lille ’du’, som jeg’et skriver til.

Og så er der hilsner til Tove Ditlevsen, både i digtet med samme titel på side 120, men også i digtet ’To stemmer’ (s. 56), hvor Ditlevsens ”to mænd i verden” er skiftet ud med ”to stemmer taler i mit sind”.

Det er en smuk og barsk samling, og jeg vil tro, at den, som står i samme skrækindjagende situation vil have glæde af at læse bogen. Det samme gælder nok det sundhedspersonale, som tager sig af både det syge barn og dets forældre.
 
Måske kan den også inspirere ramte til selv at bruge lyrikken til at hele sindet under og efter en så traumatisk oplevelse som det er at være tæt på at miste et barn.

Digtene er let tilgængelige og kan læses af alle

Kategori: Fed Lyrik

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
 
Unna Hvid
Unna Hvid