Denne bog-blog handler mest om lyrik og smal prosa, for hvor går man ellers hen og svælger i den?

Min definition af 'smal' er ret så bred, f.eks. er alle debutanter i min optik smal litteratur. Men når jeg køber eller modtager bøger, som jeg har tænkt mig at omtale her på bloggen, så kommer lyrikken og den smalle prosa altid foran i køen på læsehylden.
 
En gang imellem omtaler jeg også værker fra den bredere litteratur eller faglitteratur, ligesom jeg også kan finde på at dele en af mine egne tekster
 
Du kan finde mine genrekategorier nederst i venstremenuen
 

Elisabeth Norebäck: I mit blod. Politikens Forlag, 2017, 380 sider, Anmeldereksemplar

Skrevet af Unna Hvid
01-05-2018
Elisabeth Norebäck: I mit blod
 
Jeg var ganske godt underholdt af denne spændingsroman, som handler om, hvad det kan gøre ved et menneske – selv på mange års afstand – at have mistet et barn.
 
Underholdt er måske et forkert ord i denne sammenhæng, men selv om bogen har et meget sørgeligt tema, så er det stadig en spændingsroman.
 
Særligt hjerteskærende fandt jeg det element i fortællingen, at selv nære relationer omkring den, der har mistet, på et tidspunkt begynder at føle, at ’nu må det da også snart være på tide at komme videre. Helt videre’.

Forlagets beskrivelse:

Alle tror, hun er død.
Du ved, at hun lever.
Og nogen vil gøre alt for at skjule sandheden.

Stella er uopmærksom et kort øjeblik, og i præcis det øjeblik forsvinder hendes lille datter sporløst. En storstilet eftersøgning sættes i gang, men alt peger på, at den lille pige er druknet, og hun erklæres død.

Tyve år senere er Stella kommet videre med sit liv; hun arbejder som psykoterapeut og har fået en ny familie. Men da en ung kvinde en dag står i døren til hendes praksis, rammes hun af et voldsomt panikanfald, der slynger hende direkte tilbage til fortiden. Hun er overbevist om, at kvinden er hendes døde datter, men hvad er det, der gør hende så rædselsslagen, er hun sindssyg, eller skal hun stole på sit instinkt?

I mit blod er en isnende psykologisk thriller om, hvor langt ud smerten efter et savnet barn kan drive et menneske.

Elisabeth Norebäcks intense thriller har allerede sikret hende en kometstart. Romanen er solgt til udgivelse i 28 lande.

Det er en velskrevet spændingsroman, men jeg var måske ikke det helt rigtige publikum til den. Jeg havde gættet plottet og twistet længe før, den meget lange fortælling var slut, og så får jeg svært ved at styre min utålmodighed. Jeg kunne godt have tænkt mig, at sidste tredjedel af bogen havde fyldt mere, end de første to (mere kan jeg ikke sige uden at røbe for meget).

Jeg ved ikke, om den vil være for barsk at læse for dig, som måske faktisk har mistet et barn selv? Måske vil bogen, omvendt, netop betyde, at du føler dig forstået?

Kategori: Bred boghylde

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
 
Unna Hvid
Unna Hvid