Denne bog-blog handler mest om lyrik og smal prosa, for hvor går man ellers hen og svælger i den?

Min definition af 'smal' er ret så bred, f.eks. er alle debutanter i min optik smal litteratur. Men når jeg køber eller modtager bøger, som jeg har tænkt mig at omtale her på bloggen, så kommer lyrikken og den smalle prosa altid foran i køen på læsehylden.
 
En gang imellem omtaler jeg også værker fra den bredere litteratur eller faglitteratur, ligesom jeg også kan finde på at dele en af mine egne tekster
 
Du kan finde mine genrekategorier nederst i venstremenuen
 

Orhan Dogru: Tre sagn om tre olks oprindelse, TSDK Forlag, 2018, Anmeldereksemplar

Skrevet af Unna Hvid
04-11-2018
Tre sagn om folks oprindelse
 
Hvilken super god ide at sætte tre sagn om folks oprindelse op over for hinanden. Den ville jeg ønske, at jeg havde fået :-)
 
Her er der tale om:
Det kurdiske sagn: "Newroz-myten om Smeden Kawa",
det tyrkiske sagn: "Ulvesagnet og Ergenekon" og
det danske sagn: "Sagnet om Kong Dan"
 
Hvert sagn har en kort introduktion fra forfatteren, som, med egne ord er en kurdisk/tyrkisk-dansker, født og opvokset i Tyrkiet som kom til Danmark som 18-årig i 1987. Han er uddannet lærer i historie og samfundsfag.
 
Denne bog kan med stor fordel bruges i historieundervisningen. Både som litterære kilder til folkeslags oprindelse og som en indgang til at arbejde med historiebrug. Læse-sværhedsgraden er dog lidt høj, vil jeg mene. Kan måske redidaktiseres af en fortælle-glad lærer, så der ikke læses, men lyttes?
 
Bogen er smukt illustreret af Arif Sevinc
 

Kategori: Smal Prosa

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
 
Unna Hvid
Unna Hvid