Nye indlæg

 
BLOGGEN LUKKER D. 19. FEBRUAR 2019
Jeg har måttet erkende, at der, med mit eget voksende forfatterskab, er for lidt tid til at føre bloggen, og derfor lukker den.
Jeg vil forsøge at omtale de resterende anmeldereksemplarer, jeg har stående på hylderne, men jeg vil gøre det på facebooksiden (som også hedder @fedlyrikogsmalprosa)
Tak til jer, som har fulgt min bogblog!
Unna
 
 
 

Jens Hvilshøj Andersen: Fra Drengeår til hentehår, Digte, Brændpunkt, 2018, anmeldereksemplar

27-01-2019
 
Jeg arbejder blandt andet med at hjælpe ældre mennesker med at skrive deres livsfortælling ned. Da jeg læste denne digtsamling, kom jeg til at tænke over, hvor dejligt det er at blive præsenteret for et værk, hvor man får lov at følge et menneske gennem næsten et helt liv (uden at skulle læse 400 sider).
 
Man bliver både inviteret indenfor i personens liv, som når jeg skriver folks livsfortællinger, men man bliver her også vidne til forfatterens udvikling som digter. Og den er positiv.

Der er både indadskuen med klassiske temaer som kærlighed, parforhold, afmagt, depression og stille lykke. Men der er også udadskuen til krig, en indvandrer i bussen, politik og debat. Bedst rammer digtene mig måske der, hvor begge dele er til stede, i naturbeskrivelserne, som både er ydre og indre (’Sejren’, ’Decemberhaven’, ’Efterårets komme’ og flere).

Min favorit er ’Cafe’ fra 1987, hvor det lyriske jeg spejler sig i andres og egne øjne, dissocieret, fragmenteret og til sidst opdager, at dets fysiske jeg har rejst sig og er ved at gå. Det er meget effektfuldt og genkendeligt for alle, tror jeg.

Som jeg indledte med, så var det en fin oplevelse at følge forfatterens liv henover 47 digte inddelte i 3 sæt: romantikeren, realisten og pensionisten. Jeg kan derfor anbefale samlingen til alle, som er nysgerrige på, hvad mænd sådan går og reflekterer over gennem et helt liv. Giv den eventuelt i gave til den lidt langseje ældre gut, som går og tumler med melankoli og tror, at det er han den eneste, der gør.

Jeg får faktisk også den ide, at samlingen ville egne sig glimrende til at blive læst op for mænd, som ligger på hospice. Hører I det, Røde Kors Vågetjeneste?

Digtene er letlæste, men lad være med at blæse hen over dem, du skal lytte til stemmen bag for at få den fulde oplevelse af et digt.


Kategori: Fed Lyrik

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
 
 
Unna Hvid
Unna Hvid